Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Μη ελεγχόμενο κίνημα...

Το κίνημα «δεν πληρώνω», που αρχίζει να πολλαπλασιάζεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Δεν υποκινείται και δεν ελέγχεται από κανένα κόμμα. Δεν ξεθωριάζει, αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Και δεν βασίζεται στον εντυπωσιασμό, αλλά έχει ουσία. Ολα αυτά το κάνουν ιδιαίτερο και παράλληλα πρωτόγνωρο για μια κοινωνία η οποία δεν είναι εθισμένη στις αυθόρμητες κινητοποιήσεις, χωρίς πίσω από αυτές δηλαδή να βρίσκεται μια κομματική έκφραση.
Οι αντιδράσεις στα υψηλά κόμιστρα των μέσων μεταφοράς (τα οποία από προχθές έχουν γίνει πανάκριβα) έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό από ομάδες που διέδιδαν μια πρωτότυπη ιδέα: να δίνει ο επιβάτης το ήδη χρησιμοποιημένο εισιτήριό του σε κάποιον άλλο προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για την υπόλοιπη χρονική διάρκεια. Δειλά στην αρχή, πιο απελευθερωμένα αργότερα, πολλοί επιβάτες μέσων μεταφοράς άρχισαν να υλοποιούν την ιδέα. Και με το χρόνο, αλλά κυρίως με τις πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις, η υλοποίηση της ιδέας άρχισε να βρίσκει ολοένα και περισσότερους μιμητές.
Το γεγονός ότι πίσω από αυτή την πρωτοβουλία δεν βρίσκονται οργανωμένοι κομματικοί φορείς την κάνει πιο επικίνδυνη για κάθε μορφής εξουσία. Γιατί είναι μη ελεγχόμενη, άρα μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει πιο έντονα χαρακτηριστικά και κυρίως να επεκταθεί και σε άλλες μορφές δράσης από εκείνες στα μέσα μεταφοράς ή τα διόδια. Ετσι εξηγείται και η οργισμένη αντίδραση υπουργών..."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:
http://denplirono.wordpress.com/about/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου